Теперь и в ЖЖ. Жми по банеру!

воскресенье, 14 марта 2010 г.

Тринадцята міжнародна виставка навчальних закладів „СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ - 2010” Підсумки








24-26 лютого 2010 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася Тринадцята міжнародна виставка навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2010», організаторами якої є: Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, Київська торгово-промислова палата та виставкова фірма „КАРШЕ”.
Процеси глобалізації і євроінтеграції суспільства, гостра потреба у кваліфікованих кадрах в нашій країні, конкуренто-здатність на ринку праці висуває особливі вимоги до підготовленості фахівців, а отже, і до удосконалювання системи освіти шляхом забезпечення стандартних вимог до змісту, обсягу та якості спеціальної вищої освіти. Саме тому, щорічне проведення освітянських форумів на високому організаційному та науковому рівні є надзвичайно важливим та сприяє обміну досвідом провідних вітчизняних й іноземних науковців, впровадженню інноваційних методів навчання, найсучасніших педагогічних технологій та інформатизацію галузі.

Учасниками виставки стали понад 300 навчальних закладів та закладів післядипломної освіти, обласні і міські управління освіти, науково-методичні центри, виробники технічних засобів навчання, розробники інноваційних педагогічних технологій, міжнародні наукові установи, підприємства, комерційні структури і видавництва, професійні журнали, та періодичні видання.

Соціальна значущість заходу підтверджується і представницьким складом почесних гостей на відкритті виставки:

перший заступник начальника Управління гуманітарної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України – Гуржій Андрій Миколайович;
заступник міністра освіти і науки України - Стріха Максим Віталійович
Президент Академії педагогічних наук – Кремень Василь Григорович.
Також учасників та гостей виставки привітали Президент Київської

торгово-промислової палати – Засульський Микола Васильович і директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти – Удод Олександр Андрійович.

Вперше у виставці взяли участь представники духовенства. Привітання Митрополита Київського і всієї України Володимира зачитав архієпископ Бориспільський, вікарій Київської Митрополії, голова навчального комітету та богословсько-канонічної комісії при священному синоді УПЦ, професор, ректор Київської духовної академії і семінарії - протоієрей Володимир Кацаба.

Єднання освіти, культури і духовності відбулося в експозиції Київської духовної семінарії, де було представлено мистецьку перлину київських ювелірів - «Лавра Небесна», автор якої – Ірина Карпова - нагороджена Почесним знаком Меморіального фонду К.Фаберже та отримала звання «Заслужений ювелір».

У програмі виставки відбулися освітянські конкурси у восьми номінаціях, а саме:

Інтеграція вищої освіти України до Європейського освітнього і наукового простору;
Крок в майбутнє – післядипломна освіта;
Упровадження здобутків педагогічної науки в освітню практику;
Інновації у навчальному процесі загальноосвітньої школи та в позашкільній освіті;
Інновації у розробці та запровадженні сучасних технічних та наочних засобів навчання;
Інновації у впровадженні IT – технологій в освітній процес;
Модернізація змісту професійно-технічної освіти;
Креативний дизайн виставкового стенду та реклама досягнень навчального закладу, установи.
Серед переможців та призерів найпрестижніші вищі та середні

навчальні заклади України, які нагороджені золотими, срібними і бронзовими медалями. Шостий рік поспіль „За багаторічну науково-педагогічну діяльність з інноваційного розвитку освіти України” навчальним закладам присуджувалось Почесне звання «ЛІДЕР СУЧАСНОЇ ОСВІТИ». «За багаторічну інноваційну діяльність щодо створення інформаційних технологій та засобів для навчання» представники освіти були удостоєні

Почесного звання «ЛІДЕР У СТВОРЕННІ СУЧАСНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ» .

За три дні напруженої роботи виставки проведено понад 45 семінарів, засідань круглих столів, майстер-класів та тренінгів, в тому числі і презентація 6-ої сторінки проекту АПН «Педагоги – новатори в Україні», під час яких відбулися дискусії викладачів, учнів, студентів, представників державних органів управління, громадськості щодо актуальних проблем навчально-виховного процесу, шляхів модернізації освіти в сучасних умовах.

Новітні розробки представили компанії: ТОВ «Інгресс», «3 М Україна», ТОВ «Гамаюн», ТОВ «Optivision», видавничий дім «Most Publishing», ПП Спортивний клуб «ЮКА» Центр Євмінова, ТОВ «С-КОМ», виробниче підприємство «Геліка» та інші.

В рамках виставки також відбувся Всеукраїнський конкурс «Intel-Eko

Україна – 2010», що є І етапом міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2010 (International Science and Engineering Fair), з метою всебічної підтримки обдарованої молоді, сприяння модернізації змісту науково-дослідницької, пошукової, експериментальної та практичної діяльності учнівської молоді. Учасниками заходу були учні загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів (віком 15-17 років).

Для студентів зі спеціальностей образотворчого мистецтва і архітектури 26 лютого 2010 р. проведено Десятий всеукраїнський конкурс на кращу студентську роботу «Рисунок академічної постановки», переможці якого нагороджувались річними стипендіями від виставкової фірми «Карше» та заохочувальними преміями. Журі конкурсу очолив президент "КАРШЕ" Олександр Михайлович Карпов, який у 2000 році вперше ініціював проведення цього конкурсу в рамках виставки.

Разом із студентами у конкурсі взяли участь метри, які працюють на кафедрі рисунку Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури: професор Білянський Олександр Миколайович, доцент Свинарьов Віктор Володимирович, викладач Чепрасова Тетяна Рудольфівна.

Переможцями конкурсу стали: Козуб Валерій Васильович, Данилов Дмитро Михайлович, Шевченко Анастасія Олексіївна - студенти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.
Одна з робіт була відзначена призом глядацьких симпатій, а її автор нагороджений туристичною подорожжю до Чехії.

Втретє в програмі виставки проводився Конкурс концептуальних проектів з архітектури, на який було надано 18 робіт студентів Львівського національного аграрного університету та Київського національного університету будівництва та архітектури. Журі у складі представників Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури відібрало вісім кращих проектів, автори яких 25 лютого 2010р. публічно захищали свої роботи. Від виставкової фірми «Карше» переможці були нагороджені туристичними подорожами до Чехії, Австрії та Угорщини. Кращими у конкурсі стали студенти Київського національного університету будівництва та архітектури: Маргорський Максим Юрійович (І місце), Нєчволод Дмитро Володимирович (ІІ місце), Циба Ірина Володимирівна (ІІІ місце).

Робоча атмосфера виставки була справді святковою та супроводжувалася виступами кращих музичних і танцювальних колективів Київського державного хореографічного училища, Київської дитячої Академії мистецтв, Національного університету фізичного виховання і спорту України та Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди.

Підвищений інтерес громадськості та фахівців до виставки «Сучасна освіта в Україні – 2010» свідчить про її актуальність, ефективність та корисність для викладачів, науковців та майбутніх абітурієнтів.

З більш детальною інформацією про роботу виставки «Сучасна освіта в Україні – 2010» та її експонентів можна ознайомитись на сайті http:www.osvita.carshe.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий