Теперь и в ЖЖ. Жми по банеру!

четверг, 11 марта 2010 г.

Нова інформаційна ситуація і тенденції альтернативного розвитку ЗМК

У Національному університеті «Острозька академія» 12-13 квітня відбудеться науково-практична конференція на тему: «Нова інформаційна ситуація і тенденції альтернативного розвитку ЗМК в Україні», яка об’єднає експертну спільноту та креативних студентів гуманітарних спеціальностей для обговорення проблем розвитку ЗМК в Україні, створення рекомендацій щодо стратегічних пріоритетів українського інформаційного простору.
До взаємодії планується залучити соціологів, культурологів, політологів, істориків, фахівців у сферах журналістики, інформаційно-аналітичної діяльності, зв’язків з громадськістю. У рамках конференції проходитимуть круглі столи, які особливо орієнтуватимуться на практичний досвід журналістів: з’ясування прогресивних якостей, які на сучасному етапі спостерігаються у розвитку ЗМК в Україні, розгляд журналістської творчості як одного із важливих елементів формування перспективного майбутнього ЗМК, оцінка довіри до ЗМК громадськості в Україні, ЗМК у контексті євроінтеграції. Якщо Ви хочете потрапити в зону підвищеної концентрації ідей, поділитися власними знаннями з колегами та майбутніми журналістами, вплинути на розвиток ЗМК в Україні, то активна участь у дискусії – один зі способів. Потрібно зосереджуватися на позитивному, а не на боротьбі з негативним, тобто побудувати альтернативу. Альтернативні ЗМК, на нашу думку, – це ключові елементи у створенні єдиного інформаційного, економічного та культурного простору, ЗМК, які будуть здійснювати проекти суспільної реінтеграції, формувати нові медіа-формати, стануть впливовими та соціально відповідальними структурами, концептуальною владою в суспільстві, яка впроваджуватиме демократизацію та інтелектуалізацію суспільства.

Основні завдання:
1. Визначити попит на формування комунікативного середовища в українському суспільстві, специфіку взаємовпливу ЗМК та аудиторії ЗМК в Україні, розглянувши результати найновіших досліджень аудиторного фактору ЗМК.
2. Визначити пріоритети розвитку ЗМК, що творитимуть нову культурну та інформаційну стратегію держави, ефективні канали комунікації.
3. Здійснити соціальне прогнозування розвитку ЗМК в Україні.
4. Створити систему інформування про результати конференції через видання збірника наукових статтей та веб-сторінку альтернативних ЗМК. Отож, творці майбутнього інформаційного простору України! «Будьте зміною, яку Ви хочете бачити!» М. Ганді.

Студенти та аспіранти чекають на ефективний діалог з Вами! Наукові повідомлення учасників можуть надсилатися у формі тез доповіді до 1 квітня 2010р на електронні адреси futureperspectives10@gmail.com і ockar1576@yandex.ru.
За додатковою інформацією звертатися за телефонами:
Тел. 097-62-42-747 – Дяк Леся, координатор конференції E-mail futureperspectives10@gmail.com

***Інформацію також можна отримати на сайті: www.uosa.uar.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий